500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı? (Bilmeniz Gereken 4 Önemli Detay)

Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı? (Bilmeniz Gereken 4 Önemli Detay)

Evdeki tuvaletin nerede olmalı sorusu için karar verme aşamasında bilmeniz gereken 4 önemli detay bulunmaktadır. Bu detaylar bilindiği takdirde, kedinizin tuvalet ile ilgili bir sıkıntı yaşamamasına ve dolaylı yoldan sizin de rahat etmenize önemli katkısı olacaktır. Verecek olduğunuz kararı, burada okuyacağınız ipuçları ile daha doğru bir şekilde verebilirsiniz. Öyleyse kedi tuvaleti evde nereye konur, kısa bir şekilde ihtiyaç duyulan detaylarla belirtelim.

Kedi sahiplenmek, oldukça güzel bir duygudur. Fakat sahiplenilen kedinin sorumluluklarını da yerine getirmek gerekir. Sorumluluklar yerine geldiği takdirde, kediniz ile uzun yıllar bir arada yaşayabilirsiniz. Bu sorumlulukların yerine getirilebilmesi için kedi sahibinin bilgili olması veya araştırma yapmayı seviyor olması gerekir. 

Kedi tuvaleti ile ilgili bazen istenmeyen sorunlar oluşabilmektedir. Tuvalet ile ilgili yaşanan sıkıntılardan biri ise kedilerde tuvalet kabını koku oluşturma sorunudur. Bu probleme bağlı olarak kedi tuvaleti yeri değiştirilebiliyor. Fakat bu tarz problemlerde yer değiştirmek bir çözüm değildir. Bunun yerine kedi tuvaleti içerisine  Oprobiotic Clean doğal kedi kumu koku giderici serpiştirebilir ve kumunuzdaki koku probleminin çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Kedi Tuvaleti Nereye Konulmalı ile İlgili Dikkat Edilecekler

Kedi kumu nereye konur sorusunu soran bir kişi, ilk olarak kedinin tuvalet kabının koyulacak olduğu alana sık sık uğrayıp uğramadığının değerlendirmesi gerekir. Kediler tuvaletleri geldiği takdirde, bir an evvel ihtiyacını giderebilecekleri yakınlıkta tuvalete sahip olmalıdırlar. Bu durumu değerlendirdikten sonra, dikkat etmeniz gereken ve belki de en önemli maddelerden birisi olan konu kedinin mahremiyetidir. Bu yüzden evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusunu sorarken, tuvaletin konulacak olduğu alanın sessiz ve hareketliliğin az olduğu ortamın olması gerekir. Böylece kedi daha rahat bir şekilde tuvalet ihtiyacını giderecektir.

Mama Kabı ve Tuvalet Detayı

Kedi sahipleri tarafından tuvalet kabı ve mama kabı aynı yere konulabilmektedir. Fakat bu durum yanlıştır. Kedi kumu nereye konur sorusunun cevabı olarak en son akla gelebilecek cevaplardan birisi mama kabının yanı olmalıdır. Kediler oldukça titiz hayvanlar oldukları için mama ve tuvalet kabının yan yana olmasından hoşlanmazlar. Buna bağlı olarak da kimi zaman kedinizin mama yemesi veya tuvaleti ile ilgili sorunlar yaşanabilir.

Küçük bir dairede oturmanızdan dolayı evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusu için çok fazla alternatifiniz yoksa, mama kabı ve tuvalet kabını aynı odada tutsanız dahi yan yana koymamaya özen göstermelisiniz.

Kedi Tuvaleti İçin 4 Önemli Detay

  • Kedi tuvaleti evde nereye konur, detaylı bir şekilde düşünürken aklınıza banyo cevabı gelmiş olabilir. Banyonun yeterli alana sahip olması, kedi tuvaletinin banyoya konulması için ideal olarak gözükse de kedinizin tuvaletinde bulunan kum, banyoda sıcak su buharı ile nemlenecektir.
  • Ev alanı geniş ve merdivenliyse de evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusu için tek bir tuvalet ihtiyacından daha fazlasına gerek vardır. Eğer ev iki kattan oluşuyorsa ikinci kat ve birinci kata tuvalet kabı konulurken, ev uzunlamasına genişse de kedinizin en çok vakit geçirmeyi sevdiği farklı odalara tuvaleti kaplarını koyabilirsiniz. 
  • Kedi kabınızın yerini ayarlasanız dahi koku ve diğer olumsuz faktörlere bağlı olarak tuvaletin yerini değiştirmemek için önceden tuvalet kabı ile ilgili yaşanabilecek problemleri düşünmeli ve problemleri çözücü yöntemler ile sorun yaşanmadan ortadan kaldırmalısınız. Bunlara örnek olarak kedi tuvaletinin çevresindeki kumun kokuya neden olmasını, koku giderici ürün ile çözülmesini söyleyebiliriz.
  • Evde kedi tuvaleti nerede olmalı sorusuna kediniz ve kendiniz için en iyi yeri bulmaya çalışırken, tuvalet kabı koymak için tercih etmeyi düşündüğünüz odanın kapısının sürekli açık olması gerektiğini hesap etmelisiniz.
  • Kedi tuvaleti için evde tercih etmiş olduğunuz alanda vakit geçirirken, tuvalet yeri için almış olduğunuz kararınızdan pişman olmamak için kedi kumunun 7 cm yüksekliğinde olduğundan emin olmalısınız.