500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Olmalıdır? Doğru Mama Kabı Seçimi

Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Olmalıdır? Doğru Mama Kabı Seçimi

Kedi mama ve su kabı seçimi nasıl olmalıdır? sorusu özellikle yeni kedi sahiplenen, bu tür konularda titiz olan ve kedisine her yönden iyi bakmak isteyen insanların sorduğu bir sorudur.

Kedi bakımı için kullanılacak olan ürünlerin başında kedi mama ve su kabı gelmektedir. Genelde kedi sahiplerinin tercih etmiş olduğu mama ve su kapları seçimi, kabın dışında yer alan şekil ve resme göre seçilmektedir. Kediniz için seçilecek olan ürünün seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kediniz için seçecek olduğunuz mama ve su kapları için dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

Plastik Mama Kabı Sorunu

Kedi sahibi olan kişilerin sıklıkla tercih edebildiği ürünler arasında yer alan plastik mama kapları kedileriniz için sorun oluşturmaktadır. Sağlamlık açısından her ne kadar sorun yaşanmasa da ileriki zamanlarda kedilerinizin çene altında kedi aknesi dediğimiz cilt probleminin oluşmasına sebep olabilir. Bunun nedeni ise plastik maddenin mikropları tutmak için oldukça elverişli olmasıdır. Birde üstüne üstlük bu plastik kap üzerinde çizikler meydana geldiği taktirde mikropların üremesi için yeterince uygun plastik mama ve su kabı sahibi olursunuz.

Plastik mama ve su kapları mikropları tutmak için oldukça elverişli olmasının yanında birde tutmuş olduğu mikropları arındırmak istediğiniz taktirde zor temizlenecektir. Sizlerin gayet temiz olarak gördüğünüz kapların aslında bakterilerle dolu olma ihtimali yüksektir.

Bundan dolayı seçmiş olduğunuz mama ve su kabı plastik olmamalıdır. Peki kedi sahiplenme isteği olan veya şu anda zaten kedi sahibi olan kişiler ne tür mama ve su kabı seçmeli?

Mama ve Su Kabı İçin En Güvenilir Seçenekler

Kedi mama ve su kabı seçiminde tercih edebileceğimiz en iyi malzemeler çelik mama su kapları veya porselen mama su kaplarıdır. Bu malzemelerden üreten mama kapları plastik mama kaplarına göre daha güvenli, sağlıklı ve aynı zamanda kullanışlıdır.

Kedi Çelik Mama ve Su Kapları

Çelik mama ve su kabı seçimi yaptığınız taktirde kediniz için plastik mama ve su kabı gibi mikropları tutma özelliği yoktur. Bulaşık makinesinde dahi rahatlıkla yıkama yapabilir, kedilerinizin sağlığı için endişe etmeden almış olduğunuz mamaları kedinize verebilirsiniz.

Ayrıca çelik mama kapları paslanmaz çelikten üretilmiştir, paslanmaz çelik hem pas oluşturmaz hem de kırılmayacak bir malzemedir. Bu nedenle kedimizin sağlığını birçok yönden koruyacak ve bizlere de kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Aşağıda kedilerimiz için uygun bazı çelik mama ve su kaplarına ulaşabilir, ürünleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Kaymaz Tabanlı Çelik Mama ve Su Kabı 16 Oz

Kedi mama su kabı

  • Kaymaz tabanlı
  • Ergonomik yapı
  • Kediler için uygun boyut
  • Paslanmaz çelik malzeme

Ally Paws Desenli Kaymaz Tabanlı Çelik Mama Kabı 14 Cm

Kedi Mama Su Kabı

  • Paslanmaz çelik malzeme
  • Kediler için uygun boyut
  • Kaymaz tabanlı
  • Dış desenli

Kedi Seramik Mama Kapları

Seramik mama su kapları da aynı şekilde çelik kaplar gibi tercih edilebilecek sağlıklı kaplar arasındadır. Üst yüzeyindeki kaplama malzemesi ile temizlemesi çok kolaydır. Elde veya bulaşık makinesinde kolayca temizlenebilir.

Kedilerde mama kabı seçimi yaparken seramik veya cam kaplar da tercih edilse de kırılgan yapıya sahip olmalarından dolayı çelik mama ve su kabı daha kullanışlıdır. Fakat kedimiz yaramaz bir kedi değilse ve kabı kırma ihtimali düşükse seramik mama kabı da güvenle kullanılabilir.

Mama Kaplarının Temizliği

Kedilerinizin mama kaplarının sürekli olarak temiz olması gerekmektedir. Kedinizin yemeğini yemesi için koymuş olduğunuz mamaları bitirdiği andan sonra veya belirli gün aralıkları ile kedi mamanızın bırakmış olduğu lekeleri kabın içerisinden temizlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde mama kaplarında bakteri üreme ve kedilerimizin sağlığını tehlikeye atma ihtimali artmış olacaktır.

Kedinizin günlük olarak yiyebileceğini düşündüğünüz miktarda mama ve su kedinize verildiği takdirde kabınız içerisinde mama ve suyun enfeksiyonel etkenler üretme şansını da azaltmış olursunuz.

Büyüklük ve Şekil

Kediniz için alacak olduğunuz mama kabının büyüklüğü açısından çok da dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur. Sadece almış olduğunuz ürünün aşırı küçük veya aşırı büyük olmamasına dikkat ediniz. Bu sayede mamalarını günde sadece bir kere koyabilme şansınız olacaktır.

Bunun yanında kedi mama kabı ve su kabı alacak olan kişilerin ekstra olarak sormuş olduğu sorular arasında yer alan mama kabının şeklinin öneminin olup olmadığıdır. Aldığımız kabın doğru malzemeden üretilmiş olması kedileriniz için oldukça yeterli olacaktır. Ayrıca kabın dikdörtgen üçgen veya yuvarlak olması çok da önemli olmayacaktır.

Servis Altlıkları

Mama ve su kabı seçimini yaptıktan sonra kedinizi rahatlıkla besleyebilirsiniz. Kediniz için en sağlıklı seçimi yapmış olmanın rahatlığının yanında, kedinizin su ve mama tüketirken etrafa dökülme sorunu bulunuyorsa buna da çare olabilmesi için servis altlığı sayesinde kendinizin dökmüş olduğu mamayı tekrardan yemesini sağlarken, aynı zamanda halı ve zeminin batmasına engel olmuş olursunuz.

Sonuç

Kedilerimizin beslenmesi sağlıkları için en önemli unsurdur. Bu beslemeyi yaparken ne kadar kaliteli mama verirsek verelim, kedimizin yediği ortam ve kap temiz ve doğru değil ise sağlığını yine tehlikeye atmış oluruz. Bu nedenle yukarıda anlattığımız hususları göz önünde bulundurarak seçim yapmanız her zaman daha iyi olacaktır.

Volipet.com.tr farkı ile kedilere özel kurmuş olduğumuz internet mağazamızdan size lazım olan ürünlere her hafta ve her ay olmak üzere indirime koymuş olduğumuz fiyatlar ile sahip olabilir, kedileriniz için rahatlıkla kullanabileceğiniz kalitedeki ürünleri mağazamızdan sipariş verebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kedilerimize hangi mama kaplarını kullanmalıyız?

Kedilerimiz için en uygun mama kapları çelik ve seramik mama kaplarıdır.

Plastik mama ve su kapları kediler için zararlı mı?

Plastiğinden kaynaklı zararı yoktur fakat plastik mama kapları üzerinde oluşan mikro çizikler bakteri üremesine çok elverişlidir. Bu bakteriler kedimize zarar verir.

Kedim için hangi boyda mama kabı kullanmalıyım?

Boyutun aşırı derecede önemi olmamakla birlikte aşırı küçük veya aşırı büyük olmamalıdır. Pet Shoplarda satılan standart kedi mama kapları yeterli olacaktır.