500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Kedi Ödül Maması Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi Ödül Maması Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi beslenmesi, her kedi sahibinin dikkat etmesi gereken durumlardan birisidir. Sağlıklı ve enerjik dostlar ile zaman geçirmek isteyen her hayvan severin dikkat etmesi gereken beslenme düzeni içerisinde yer alması gereken bazı besinler bulunmaktadır. Kediler günlük yaşamı için sadece tek çeşit mama ile karınlarını doyursalar da çok fazla sıkıntı çıkarmayacaklardır fakat bu durum kedilerinizin gelişimi ve sağlıklı yaşamı için önerilen beslenme türü değildir. 

Kediler için günlük beslenme rutinleri içerisinde yer alan kuru mamalar haricinde vermeniz gereken yiyeceklerden birisi olarak kedi ödül maması tavsiyesinde bulunabiliriz. Mamalar için geçerli olan kedinizin damak zevki aynı şekilde ödül mamalarında da geçerli olacaktır. Kediniz için seçeceğiniz ödül mamasında, kedinizin damak zevkine uygun mamaların seçimi oldukça önemli rol oynayacaktır. Ödül mamalarından alışveriş listelerine eklenmesi için sayılacak birçok neden ve alınan bu ödül mamalarını kedilerinize verirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. 

Dikkat etmeniz gereken noktalara geçmeden önce her ne kadar kedinizin damak tadına uygun mamalar seçmeye dikkat etmeniz gerekse de ödül maması içerisinde yer alan maddelere sizlerin de seçerken dikkat etmesi oldukça önemlidir. Günümüzde mama üretimi yapan bazı firmaların mamaların içerisine koymuş oldukları tatlandırıcı maddeler ile kedilerimizin mamayı sevmesine neden olduğu da bilinmektedir. 

Kedi Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

Kediniz istemiş olduğunuz hareketleri yaptığı taktirde, kedinizi ödüllendirmek adına mama verebilirsiniz. Her ne kadar ödül sistemi kedinizin başarısını taktir etmek amaçlı olsa da ödül sisteminin abartılmaması gerekir. Sürekli her başarısında ödül maması kedi ile mükafatlandırdığınız kedinizin, sağlıksız beslenme sonucunda obez olmasını elbette ki istemezsiniz. Bu durumu kontrol altında tutabilmek için ilk olarak her başarısında kedinize ödül mamasına alıştırmamalı, bazen kedinizi farklı şeylerle de ödüllendirmelisiniz. 

Kedi oyuncakları içerisinden seçeceğiniz oyuncak veya kedi yalama topu gibi ürünler ile kedinizi farklı şekillerde de ödüllendirmeye alıştırmanız gerekir. Bu düzeni sağladığınıza göre artık kediniz için gerekli olan ödül mamasını belirli aralıklarla kedinize verebilirsiniz. Kedinizin günlük yemiş olduğu mamalardaki kalori miktarı ile kıyasladığınız zaman yüzde onluk kısmı geçmeyecek şekilde kedinize uygun ödül maması tercihinde bulunabilirsiniz. 

Kediniz için almış olduğunuz ödül mamasını belirli aralıklarla farklı nedenler ile verebilirsiniz. Genelde kedi sahipleri bu mamaları istedikleri bir şeyler olduğu taktirde vermektedirler. Özellikle kedinizin eğitim aşaması söz konusu olduğu zaman ödül mamalarının yeri oldukça özel olmaktadır. 

Bunun yanında kedinizi kendinize alıştırmak veya aranızdaki bağı güçlendirmek adına da ödül mamalarını verebilirsiniz. Bu davranışınız sonucunda kediniz de zamanla size alışacak ve teşekkür etmek adına size sürtünecek ve sizinle oyun oynayacaktır. Tüm bu uygulamalar için ödül mamalarının verilme zamanları da dikkat edilmelidir. 

Kedilere Ödül Maması Ne Zaman Verilmeli?

Kediler için gerekli zamanlarda verilen ödül mamaları şüphesiz ki oldukça güzel sonuçları beraberinde getirmektedir. Kedinizin evdeki ilk günleri, sizinle tanıştığı ilk zamanlar veya eğitim sürecinde olması gibi birçok farklı sebeple verilebilen ödül mamalarının verileceği zamanlar da önemlidir.

  • Kediniz, kendisi için gerekli olan gıdaları ilk önce kuru mamadan almalıdır. Bundan dolayı güne başlarken kedinize aç karnına ödül maması vermemeniz gerekir.
  • Kedinize eğitim verdiğiniz zamanlarda vermeyi tercih ettiğiniz ödül mamalarının zamanlamalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kediniz istediğiniz hareket veya davranışı tam anlamıyla sergilemeden ödül mamasını kedinize vermemeniz gerekir.
  • Kedinizin stresli olduğu bazı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Kimisi için bu durum bir veteriner kontrolü iken, kimisi için ise alışmadığı ortamda vakit geçirmesi olabilmektedir. Böyle durumlar ile karşı karşıya kaldığınız taktirde kedinizi ödül maması ile sakinleştirmeye çalışabilirsiniz.

Belirli zamanlara dikkat ederek verdiğiniz ödül mamaları sayesinde kediniz ile olan bağınız güçlenecek ve kedinizin eğitimi daha kolay bir şekilde tamamlanacaktır. 

Kedi Ödül Maması Nasıl Verilmeli?

Kedinize vermiş olduğunuz ödül mamaları asla bir öğün yerine geçmemektedir. Gün içerisinde beslenmesini yapmış olduğunuz kedinize çerez niyetine veya ödül anlamında ufak bir ara öğün niyetiyle kedinizi besleyebilirsiniz. Gerekli konular dikkat edilmediği ve kedinize verecek olduğunuz mama miktarı konusunda belirli oranı tutturamadığınız taktirde kediniz için istemediğiniz sağlık sorunları ve obezite ile karşı karşıya kalma durumunuz olacaktır. 

  • Kediniz için seçeceğiniz ödül mamasının yağ ve şeker bakımından normal oranlardan daha fazla miktarda katkı maddesi içermemesi gerekir. 
  • Günün ilk saatlerinde beslenme ihtiyacını gideren kedinize vereceğiniz ödül maması için yemeğin ardından 1-2 saatlik sürenin geçmiş olması kediniz adına daha sağlıklı olacaktır.
  • Yeni doğan kedi beslenmesi için ödül mamaları ilk üç ayın ardından verilmeye başlanması gerekir.
  • Kedinize verecek olduğunuz ödül mamalarının aynı zamanda kedinize ödül dışında sağlığı açısından da olumlu yönde etkiliyor olması çok daha iyi bir gelişim için olması gerekenlerdendir.

İlk üç aylık süreç içerisinde yavru kedilerinize ödül maması vermemelisiniz. Anne sütü ile beslenen yavru kedi, gerekli olan besini anne sütünden zaten sağlamaktadır. Zaten anneye vermiş olduğunuz ödül maması, anne sütü aracılığı ile yavrulara da geçecektir. Bu dönem içerisinde anneyi iyi şekilde beslemeniz, yavruların beslenmesini de doğru orantılı olarak etkileyecektir. 

Ödül Maması Nasıl Seçilir?

Kediniz için alacak olduğunuz ödül mamasını seçerken, kendinize sormanız gereken birkaç farklı soru bulunmakta:

  • Kedim ne tür yiyecekler ile beslenmekten hoşlanıyor?
  • Kedim için herhangi bir diyet kısıtlaması mevcut mu?
  • Kedim damak tadı olarak hangi tür tatlardan hoşlanmakta?

Genelde kedi ödül mamaları içerisinde birkaç farklı ürün arasında kararsız kaldığınız durumlarda kendinize yukarıdaki soruları sorarak seçiminizi yaparsanız kediniz için daha doğru seçimi yapmış olursunuz. Yapmış olduğunuz doğru seçim ile kedinizin de sağlıklı kalmasına yardımcı olmuş olursunuz.