500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Kedi Sahibini Seçer mi?

Kedi Sahibini Seçer mi?

Kediler özgürlüklerine oldukça düşkün hayvanlardır. Kedi bakımı yapan kişiler de buna dikkat ederek hareket etmelidir. Bulundukları yerde rahat etmek ve sahipleri ile geçirdikleri zamandan da keyif almak isterler. Kedilerin insanlarla olan ilişkileri, arkadaş seçimleri ve bulunmuş oldukları ortama ne şekilde alıştıklarına dair tüm soruların cevabı yazımız içerisinde yer alacak.

Kediler ile İnsanlar Arasındaki İlişki Nedir?

Kediler insanlarla bağ kurdukları zaman oldukça mutlu olduklarını ve yaşadıkları alanı çok sevdiklerini düşünmeniz mümkün olabilir. Buna rağmen ilk başta kedilerin insanlara hemen alışması çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Kedilerin kendilerini özgür olarak hissetmek istemeleri ve zorlama ile yaptıkları şeylerden dolayı rahatsızlık duyduklarından dolayı, kedi etrafında bulunan insanların da bu duruma dikkat etmeleri gerekir.

Kediler birer canlıdır ve her kedinin kendine ait karakteri bulunmaktadır. Çevresindeki insanların ona iyi davranması, istemediği zamanlarda sıkboğaz etmemesi ve kedinin kendisini güvende hissetmesini sağlaması sayesinde, kedi etrafında bulunan insanlarla oldukça güçlü ilişkiler kuracaktır. Kedi sahiplenme isteği olan veya hali hazırda kedi sahibi olan kişilerin kedileri ile aralarındaki bağı güçlendirmeleri için mutlaka bu detaylara dikkat etmeleri gerekir. 

Kediler kendilerini güvende hissetmedikleri veya özgür olduklarını düşünmedikleri takdirde, kısa süre içerisinde bu durumu size de belli edeceklerdir. Bunu anlamanıza yardımcı olacak hareketleri ise sürekli olarak ürkek davranması veya sürekli stres içerisinde olması olacaktır. Ürkek davranışların ilk zamanlarda size karşı da olması normaldir. Sizi İlk zamanlar tanımadıkları için oldukça çekingen davranabilirler fakat zamanla size ve etrafınızdaki kişilere alışmaları gerekmektedir. Belirli bir sürenin ardından hala size alışmamış ve ürkek davranışlarına devam ediyorsa, kediniz için bazı şeyleri eksik yapıp yapmadığınıza dair kendinizi sorgulamanız gerekir.

Kediler Arkadaşlarını Nasıl Seçer?

Kedi davranışları incelendiği takdirde ne kadar özgürlüğüne düşkün hayvanlar oldukları görülecektir. Kediler kendilerine yakın olan kişileri arkadaş olarak görmekte ve birlikte istedikleri zaman vakit geçirebilecekleri oyun arkadaşı olarak da görmeleri oldukça mümkündür. Sizin de tam olarak bu tanıma uygun şekilde hareket etmeniz ve kedinizin istediğini gerçekleştirmeniz, kedinizle iyi bir arkadaş olmanızı sağlayacaktır. Sizinle oldukça iyi anlaşan ve keyifli vakit geçiren bir kedi sahibi olmak istiyorsanız, kedinize alacağınız çeşitli oyuncaklarla güzel vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hatta bu oyuna kendiniz de dahil olarak, kedinizin size karşı olan ilgisini daha da arttırabilirsiniz.

Kediler ile olan arkadaşlık oyun ile sınırlı kalmaması gerekir. Size olan ilgisi ve istediğiniz gibi hareket ettiği taktirde, belirli aralıklarla kedinizi mükâfatlandırmanız gerekir. Bunu da en iyi ödül maması ile yapabilirsiniz. Tabi ki bunlar kedinizin keyfini yerine getirmek ve sizinle olan bağını en üst düzeye çıkarmak adına yapabileceğiniz hareketler. Bir de herkesin kedi sahiplenme gibi bir sorumluluğun altına girdikten sonra yapması gereken temel görevleri de bulunmaktadır. Bunlar beslenme ve kedinizin kişisel bakımını yapmaktadır.

Kediniz, vereceğiniz kaliteli kuru mama ile evinizi artık yuvası olarak kabullenecektir. Kediniz için en uygun mamayı ise sizin de yardımınızla kediniz seçecektir. Bunun için volipet mağazasından belirlediğiniz 2-3 kuru mamayı ilk etapta sipariş edebilir ve kediniz en çok hangi kuru mama çeşidini beğendiyse o mamayla devam edebilirsiniz. Aynı zamanda kedinizin stressiz bir hayat yaşamasına yardımcı olmanız da aranızdaki bağın kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. 

Evinizde beslediğiniz veya beslemeyi düşündüğünüz kediniz için gerekli olan en uygun koşullar genelde şu şekilde olmalıdır:

  • Kedinizi ilk başta her ne kadar evde tek bir odaya kapatmak, çevresini tanımak ve stresini azaltmak için yararlı olsa da daha sonrasında evin odalarında gezinmesine izin vermeniz gerekmektedir. Böylece kediniz kendisinin özgür olduğunu hissedecektir.
  • Kediler sosyal canlılardır ve günün belirli saatlerinde kendileriyle oynayacak kişileri aramaktadırlar. Kedinizin de oyun oynamak istediği zamanlarda kedinizle ilgilenmeniz, kedinizin yaşamını daha sağlıklı hale getirecektir. 
  • Kedinizin yapmış olduğu her yanlış hareketten sonra, kedinize aşırı tepki vermeniz onun size karşı olan güvenini kıracaktır. Bundan dolayı kedinizin yapmış olduğu her yanlış hareketten sonra cezalandırma gibi bir yanlışa düşmemelisiniz.
  • Kediler oldukça temiz hayvanlardır. Kişisel eşyalarının da aynı şekilde temiz olmalarını isterler. Bundan dolayı kullanacak olduğunuz su ve mama kaplarını düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Temiz bir mama ve su kabı istiyorsanız, çelikten üretilmiş olan mama ve su kaplarını tercih etmemiz önemli olacaktır.

Bir Kedinin Kaç Tane Sahibi Vardır?

Yazımızın içerisinde yer alan bilgilerde de belirttiğimiz gibi kediler için sahip kavramı olmamaktadır. Onlarla vakit geçiren ve güvenini kazanmış herkes kendisinin oyun arkadaşı olmaktadır. Yani kendisine birçok kişiye bağlı hissedebilir. Tabi ki kedi sahibi olarak adlandırdığımız kişinin burada ön plana çıkma şansı daha yüksektir. Beslenme, bakım ve birlikte zaman geçirme durumunun en fazla gerçekleştiği kişi olan kedi sahibinin kendisiyle olan bağı daha kuvvetli olacağı için kedinin de bu kişiye karşı davranışları çok daha sıcak kanlı olacaktır.

Kedileri Eve ve İnsanlara Alıştırmak 

Evinize alacağınız her kedi davranışları bakımından birbirinden farklı tepkiler verebilir. Kimisi ortama daha çabuk adapte olurken, kimi kediler için bu süre çok daha fazla olabilmektedir. Kimisinde bitmeyen bir enerji varken, kimisi uslu ve oturaklı olmaktadır. Sahiplenmiş olduğunuz kendinizin tüm davranışları size alışma sürecini yakından ilgilendirmektedir. Bu davranışlar aynı zamanda kedinizin ne kadar ürkek veya sosyal olduğunu da belirleyeceği için size ve eve alışabilmesi için gerekli olan süreyi tahmin etmenizde yardımcı olacaktır. 

Kediler eve ilk geldiklerinde ne olursa olsun, size karşı ürkek ve çekingen olacaktır. Kendini farklı bir ortamda ve tanımadığı kişilerin arasında bulduğunu düşünürsek, kedinizin yaşamış olduğu tedirginliğin gayet normal olduğunu anlayacaksınız. Bu süreci atlaması için kedinize elinizden geldiğince yardımcı olmanız ve kedinizin temel ihtiyaçlarını süreç içerisinde karşılamanız, kedinizin size ve ortama alışmasında yardımcı olacaktır. Kedi bakımı yapmak isteyen veya yeni bakmaya başlayan kişilerin aslında ilk günler yaptığı en büyük hatalardan birisi olarak şu an anlattığımız konunun olduğunu söyleyebiliriz. Kedilere karşı olan sevgilerinden dolayı kedi sahipleri veya evde yaşayan farklı kişiler tarafından, ortamı tanımaya ve çevresindeki kişilere alışmaya çalışan kedinizin, çevresindekiler tarafından kendisinin fazla sıkıştırılması ve aşırı sevgi gösterilmesi kediyi strese sokabilir. Bırakın kediniz ilk günler tanıma sürecini atlatmaya çalışsın.

Kedinizin ortamı tanıması için yeterli olan süreyi verdiyseniz, artık yavaş kedinizle vakit geçirmeye başlamalısınız. Kedinizle oyun oynadıkça göreceksiniz ki zamanla o da sizinle oyun oynamak isteyecek ve yanınıza gelecektir. Hatta kedinizle daha fazla zaman geçirdikçe, kedi davranışları ile ilgili belirli tecrübeler edinecek ve kedinizle daha iyi anlaşacaksınız. Sizi oyuna çağıran kedinize, ilk zamanlar mükâfatlandırmanız da gayet iyi olacaktır. Böylece kediniz sizinle daha çok vakit geçirmek isteyecektir. Bunun içinse kedinize tavuklu ödül maması vermeniz yeterli olacaktır. 

Kediler kendilerine karşı samimi bir yaklaşım gördükleri anda mutlaka karşılık vereceklerdir. Önemli olan uzun süre sizinle olacak ve yaşamınızı paylaşacağınız dostunuza ne kadar iyi bakacağınızdır. Kediniz için gerekli olan tüm şartları oluşturduğunuz taktirde, yazımız içerisinde saymış olduğumuz ve cevabını aradığınız tüm sorunları çözmüş olacaksınız. Kediniz için gerekli olan tüm ürünlere ulaşmak istediğiniz taktirde, volipet mağazası sizin için gerekli olan tüm ürünleri sağlayacaktır.