500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Kediler Ameliyat Sonrası Nasıl Beslenmeli?

Kediler Ameliyat Sonrası Nasıl Beslenmeli?

Kedi ameliyatı sonrasında kedinizin sağlığına daha hızlı şekilde kavuşabilmesi için gerekli olan durumlardan birisi de şüphesiz diyet olacaktır. Kedinizin ameliyat sonrasında neyle beslenmesi gerekiyor? Uygulaması gereken diyet programı nasıl olmalıdır? Cerrahi işlem sonrasında kedinizin toparlanabilmesi için gerekli olan bakımı nasıl yapmanız gerektiğiyle ilgili tüm detaylar yazımız içerisinde yer alacak. 

Ameliyat Sonrası Kedimi Nasıl Beslemeliyim?

Kediler ameliyat oldukları sürecin ardından beslenmede diyet yapmak zorundadırlar. Ameliyat öncesindeki kadar fazla besini, ameliyattan sonraki belirli süreçte yemeleri uygun görülmez.

Kedi Ameliyattan Ne Kadar Süre Sonra Mama Yiyebilir?

Süre konusunu veteriner hekiminiz size operasyon sonrası bildirecektir. Verilen narkoza bağlı olarak bu süre değişebilir. Operasyon sonrası bir süre boyunca yemek vermememizin sebebi kedinin boğulma veya kusma gibi bazı sıkıntılar yaşamasını engellemek içindir.

Kedi Ameliyat Sonrası Ne Yemelidir?

Operasyondan sonra veteriner hekimlerin genel önerisi belirli bir süre boyunca kedi ne isterse, neyi seviyorsa onu yiyebileceği yönündedir. Bu süreçte kedinin bağışıklığında genel bir azalma yaşandığı için kedimiz mama yemek istemeyebilir. Fakat bu dönemde vücuduna girecek her türlü besine ihtiyacı vardır. Bu nedenle belirli bir süre kedimiz neyi seviyorsa onu verebilirsiniz. Bu yaş mama da olabilir, ödül maması da olabilir veya kedilerin çok sevdiği kedi çorbaları da olabilir.

 

 Kedilerin bayıldığı kedi çorbalarını incelemek veya satın almak için Buraya Tıkla


Ameliyat sonrasında yiyeceği mama miktarında azalmaya gidilecek olmasından dolayı yavru kedi maması ve yetişkin kedi mamaları protein bakımından yeterli olması kedileriniz için oldukça iyi olacaktır. Böylece daha az miktarda mama yerken, yeteri kadar enerji sağlayacak besin tüketmiş olacaktır. Aynı zamanda yara iyileşme hızı da olumlu yönde ilerleyecektir. 

Ameliyat sonrası kedi bakımı için dikkat edilmesi gereken konuların en başında beslenme gelmektedir. Bu konu hakkında sorularınızı, kedinizin ameliyatını yapan ve kedinizin durumu hakkında gerekli olan tüm detayları bilen veteriner hekiminize sormanız gerekmektedir. İlk günler ameliyat olan kedinizin iştahında her ne kadar azalma olsa da daha sonrasında iştahının artması gerekmektedir. Eğer kedinizde ilk günlerinde görülen iştahsızlık daha sonraki süreçte de aynı şekilde devam ederse veterinerinize bu durum hakkında danışmanız gerekmektedir.

Veterineriniz tarafından ameliyat sonrasındaki süreçte kendinize kendi yaralarını yalamaması için takılmasını isteyebileceği kedi boyunluğu yüzünden kimi kediler beslenememektedir. Kedi sahipleri bu durumun yaşanıp yaşanmayacağını anlamak için ameliyat sonrası kedinin beslenmesi sırasında takip etmelidir. 

Ameliyat sonrası kedi yeteri kadar protein, kalori ve yağı alabilmesi için verilen mamalar dikkat edilmelidir. Aynı zamanda beslenmesi için tercih edilecek olan kedi maması kabı seçimi de kedilerin henüz hassas olan yaralarının bakterilere karşı korunmasında önemli rol oynayacaktır. 

Ameliyat Sonrası Kedi Kontrolü Ne Zaman Olmalıdır? 

Ameliyat sonrasında uygulanması gereken diyet programına sadık kalındığı taktirde kedinizin iyileşme süreci hızlı olacaktır. Ameliyat sonrası kedi bakımı sırasında rastlayacağınız şu gibi durumlarda veteriner hekiminizden sıra almalı veya kedinizde gözlemlemiş olduğunuz durumu veteriner hekime danışmanız gerekir. Bu semptomlar su şekildedir:

  • Kedinizdeki kabızlık,
  • İshal,
  • Kanama,
  • Yemek yediğinde kusma,
  • Uzun süren iştah kaybı,
  • Su içememe durumu,
  • Kedinizin depresyona girmesi,
  • Uyuşukluk,
  • Kedinizde gözlemlediğiniz titreme,
  • Vücut ısısında değişiklikler olması,
  • Solunumda güçlük çekmesi.