500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
500₺ ve Üzeri İlk Siparişlerde %5 İndirim Kodu: Volipet5
Kedim Çok Tüy Döküyor

Kedim Çok Tüy Döküyor

Bazı dönemler kedim çok tüy döküyor cümlesi kedi sahiplerinin normalden daha fazla dile getirdiği konular arasında yer almaktadır. Kedinin tüyündeki parlaklığı kaybetmesi, ev içerisine daha fazla dökülen tüyler kedinizin tüy dökmesindeki artışın ne boyutta olduğunu gözlemleyebilmenize yardımcı olmaktadır.

Kedilerde gözlemlenen tüy dökülmesinin altında yatan neden bir hastalık olabileceği gibi kısa süre içerisinde müdahale edildiği takdirde tüy dökülmelerini engelleyecek küçük sebeplerden dolayı da kaynaklanabilmektedir. Yazımız içerisinde tüy dökülmesine neden olan sebepleri açıklayacak ve tüylü kedi türleri arasında en çok tüy döken kediler neden dolayı tüy dökülmesinde artış yaşarlar inceleyeceğiz.

En Çok Tüy Döken Kediler

Evde beslemiş olduğunuz kediniz eğer Sfenks türü bir kedi değilse, kediniz az veya çok tüy dökecektir. Anormal olan ise bunun aşırı şekilde olmasıdır.

Kedilerin kızgınlık dönemi, mevsimsel geçişler ve mama seçimlerindeki hatalardan dolayı tüy dökülmesinde artış gözlemlenebilir. Fakat bu sorunlar geçicidir. Gerekli müdahaleler sonucunda tüy sorunu ortadan kalkacaktır. Tüy dökülmesinden dolayı endişe edilmesi gereken en büyük sorun, kedinizin hastalığına bağlı olarak tüy dökmesi olacaktır. Bu aşamada ilk önce kedinizin hastalığı için bir çözüm bulmanız gerekir. Hastalık geçtiği ve kediniz kendini toparladığı taktirde, tüy sağlığı da tekrardan düzelecektir.

Bunun dışında çok fazla tüy bakımına ihtiyaç duyan kediler için tarama işlemi ile fazla tüylerin eve dağılması önlenebilir. Bunun için size önerebileceğimiz en güzel ürünlerden birisi masaj etkili tüy toplayıcı tarak olacaktır. Bu tarak sayesinde aynı zamanda masaj işlemi de yapılmış olduğu için kedinizin deri sağlığı da olumlu etkilenecektir.

Yavru Kediler Ne Zaman Tüy Döker?

Kedim çok tüy döküyor sorusu sadece yetişkin kediler için dile getirilen bir sorun olmamaktadır. İlk defa yavru kedi sahibi olan kişilere sormuş olduğu sorular arasında da Yavru kediler ne zaman tüy döker sorusu yer almaktadır. Genelde yavru kedilerin tüy dökme nedeni doğal sebeplerden dolayı olmaktadır.

Yavru kedilerin yumuşak ve kabarık olan tüyleri zamanla dökülecektir. Bunun en büyük nedeniyse, yavru kedilerin yerini alacak olan daha sert ve kalıcı tüylerin çıkmaya başlamasıdır. Bu süreç tamamlandıktan sonra yavru kediniz aynı yetişkin kedilerde olduğu gibi senede 2 defa tüy dökmeye başlayacaktır. Mevsim geçişine bağlı olarak ilkbahar ve sonbaharda, yavru kediniz 6 aylık olduğu andan itibaren mevsimsel geçişe bağlı tüy dökülmesinde artış olacaktır.

Kedilerin Tüy Dökmemesi için Ne Yapılır?

Evinde beslemiş olduğu kedinin tüy dökmesi kimi kedi sahiplerini rahatsız edebilir. Aslında çoğu kişinin sorunu, evin içerisine dağılan tüylerdir. Kimi kişiler ise halk arasında kedi tüyü yutmak büyük hastalıklara yol açıyor söylentisiyle birlikte, kedisindeki tüylerin dökülmesini azaltmak istemektedir. Her ne kadar kedi tüyü yutmanın insan sağlığına zararı olmasa da evinizin farklı alanlarından tüy toplamak hoş olmayabilir.

Kedilerinizin tüylerini daha sağlıklı yapabileceğiniz ve dökülme sorununu büyük oranda ortadan kaldırabileceğiniz çözüm yollarından önce ufak bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Kimi kedi sahipleri, tüy dökülmesini önlemek adına sahip olmuş olduğu kedinin tüylerini tamamen kesmektedir. Böylece kedinin tüy dökülmesi o an için engellenebildiği düşüncesi ile hayata devam edilirken, tüy kesim işlemi ile kedinin strese gireceği, eğer havaların soğumaya başladığı bir zaman ise kedinin üşüdüğü gibi sorunları düşünmektedir.  Daha farkı sorunlara yol açabilecek olan tüylerin sıfıra vurulmasından önce önerdiğimiz şu yöntemleri denemeniz daha iyi olacaktır.

Kedim Çok Tüy Döküyor Çözümü

Bu sorun tek bir nedenden dolayı gerçekleşmemektedir. Kedim çok tüy döküyor çözümü için de bundan dolayı tek bir cevap vermek mümkün olmayacaktır. Aşağı kısımda sayacak olduğumuz başlıklardan bir veya birkaçında yanlışlık yapıyorsanız, yanlışlıklarınızı düzelttiğiniz taktirde tüy dökülmeleri azalacaktır.

Sıvı Eksikliğine Bağlı Tüy Dökme

Kediniz fazla sıvı tüketmediği için tüy döküyor olabilir. Günlük olarak kedinizin tüketmiş olduğu sıvı miktarını takip etmeli, kabında bulunan suyun yeterli olduğundan emin olmalı ve düzenli olarak kedinizin su kanındaki suyu değiştirmelisiniz.

Mama Tercihi ( En Önemli Detay)

Eğer kediniz hastalığa bağlı olarak tüy dökmüyorsa, mama tercihini doğru şekilde yaptığınız taktirde tüy dökülmesini büyük oranda engelleyebilirsiniz. Mama için yapacağınız tercih ile % 60 civarında tüy sağlığını korumanız mümkün olacaktır. Bunun için mama tercihlerinizi güvenilir ve kaliteli mama satmayı tercih eden volipet gibi mağazalar üzerinden yapabilirsiniz.

Mama tercihi sadece ürünün kalitesine bağlı değildir. Aynı zamanda kedinizin durumunu da göz önüne alarak yapacağınız bir alışveriş sonrası kaliteli bir mama tercihi yapmanız mümkün olacaktır. Bunun için kedinizin yavru, yetişkin veya kısır olup olmadığını göz önüne alarak mama tercihinizi yapmanız gerekir.

Kedinin Taranması

Kediniz fazla tüy döküyor olabilir. Bu sorun eğer mevsimsel geçişlerdeyse, tüyün dökülmesine engel olabilme şansınız yoktur. Bu süreç tamamen doğaldır. Engel olamayacağınız bu süreçteyse, yapabileceğiniz en iyi çözüm kedinizi tarama sıklığını arttırmanız olacaktır. Kedinize uygun alacak olduğunuz kedi tarağı ile tarama işlemi sayesinde tüyler etrafa dağılmadan toplamanız mümkün olacaktır.

Kızgınlık Dönemi

Yavruluk dönemi bitmiş ve yetişkin olmuş her kedi, kızgınlık dönemine girmektedir. Evde beslemiş olduğunuz kediniz için kedim çok tüy döküyor cümlesinin asıl nedeni kedinizin kızgınlık dönemi içerisinde yer alması da olabilir. Bu dönemde stresli olan kediler, kimi zamanlar yüksekten atlaması ile de gündeme gelmektedir. Bu süreç kedinin tüy dökülmesine de neden olabilmektedir. Sahiplenmiş olduğunuz kedinin kısırlaştırılması ile problem ortadan kalkacaktır. Fakat kısırlaştırılmış kedinizi eski maması ile beslemeniz, kedinizin tüy sağlığını bozacağı gibi daha farklı sağlık sorunlarına da yol açacağı için kedinize kısır kedi maması almayı unutmamanız gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kedi Tüyü Vücuttan Nasıl Atılır?

Kediler kendilerini temizlerken vücutlarında bulunan tüyleri bazı zamanlar yutabilmektedir. Kedi vücudunda biriken tüyleri vücuttan büyük oranda atabilmek için de malt kullanılabilir. Ayrıca kedi kendisi kusarak da midesindeki tüyü çıkarabilmektedir.

Kedi Tüyü Nasıl Toplanır?

Kedi tüyü toplama eldiveni veya kedi tarağı ile kedinizdeki tüyleri rahatlıkla toplayabilirsiniz.

Kedinin Tüyleri Kesilirse Ne Olur?

Zorunda kalınmadıkça kedinizin tüyünü kesmek, kedinizi strese sokacaktır.

Kediler Tüy Dökmeye Ne Zaman Başlar?

İlk olarak kediler yavru tüylerinden kurtulmak için tüy dökerler. Mevsim geçişlerinde tüy dökmeye de 6 aylık olduktan sonra başlarlar.